Köp

Att köpa bostad i Spanien

Drömmer du om ett boende i Spanien? Vi på Serneholt Estate har allt som krävs för att din dröm skall uppfyllas. Att köpa bostad i Spanien är varken svårt eller krångligt, så länge man får korrekt information om köpprocessen. Vi har många års erfarenhet av försäljning av bostäder, så med oss kan du som kund känna dig trygg och säker. Vi har tagit fram en enkel och bra köpguide som du i lugn och ro kan läsa. Givetvis finns vi bara ett samtal eller ett email bort från dig som har frågor och funderingar. Ett lyckat bostadsköp för dig som kund, är ett lyckat uppdrag för oss som mäklare.

the secret

När vi säljer en bostad marknadsför vi bostaden maximalt till våra kunder och andra mäklare. Vi vet dock att det finns många skäl till att vilja ha en mindre publik försäljning av sitt hem. Tack vare vårt stora kundregister har vi goda möjligheter att matcha ett objekt med rätt köpare utan att någon annan behöver få veta. Vi kallar det the Secret!

Köpprocessens tre steg

Förberedelser

Första steget i köpprocessen är förberedelse i form av bland annat finansiering, val av juridiskt ombud samt ordna NIE – nummer.

Visning & Budgivning

En lyckad visning handlar om engagemang och lyhördhet från mäklarens sida. På så sätt får du endast se de bostäder som vi är säkra på överensstämmer med dina önskemål. När ni hittat rätt bostad så hjälper vi er att förhandla med säljaren om pris och villkor, därefter skrivs oftast ett reservationsavtal. I samband med detta så betalas även en reservationsavgift (vanligtvis 6 000 Euro) antingen till ditt juridiska ombuds klientmedelskonto eller till vårt klientmedelskonto. Inom 2-3 veckor så skrivs sedan det privata köpekontraktet som sammanställs av det juridiska ombudet efter den legala kontrollen är gjord. I samband med detta så betalas oftast en handpenning om 10% av köpeskillingen, minus reservationsavgiften.

Kontrakt

Det är inte nödvändigt som köpare att vara på plats under köpet. Om det inte är möjligt att vara på plats, så hjälper vi till med nödvändig dokumentation för att vi ska kunna sköta hela processen åt dig. Notarien tar emot betalningen och ansvarar för att betala in skatter och avgifter samt att distribuera slutlikviden till säljaren. Säljaren får 97 % av köpeskillingen. Resterande 3 % betalar du som köpare in till det spanska skatteverket. Detta är en form av säkerhet för att säljaren ska fullgöra sina skattemässiga plikter och reavinstdeklarera sin försäljning i Spanien. När säljaren sedan uppfyllt alla myndighetskrav återbetalas dessa 3 % till denne.

    Fler filterVisa BostadFiltrera sökning
  • Nollställ

Vanliga sökningar

Orihuela Costa Villor | Lägenheter Fuengirola Villor | Lägenheter Mijas Villor | Lägenheter Marbella Villor | Lägenheter Nueva Andalucia Villor | Lägenheter Puerto Banus Villor | Lägenheter Estepona Villor | Lägenheter El Paraiso Villor | Lägenheter Manilva Villor | Lägenheter La Duquesa Villor | Lägenheter