Sälj

Att sälja din bostad i Spanien

Vid försäljning av hus eller lägenhet i Spanien är det viktigt att förstå att processen är annorlunda än i Sverige och att den kan ta längre tid.
Överförandet av äganderätt till en bostad i Spanien går genom en spansk notarie. Försäljningsprocessen i Spanien kan vara mer komplicerad och ta längre tid än i Sverige. Så här går det till – fram till det sista mötet med notarien.

Kontakta oss - vi hjälper dig

Säljprocessens fyra steg

Utbudet av bostäder är enormt i Spanien, vilket kan vara en utmaning när man skall sälja sin bostad. Det är en av anledningarna till varför man skall välja en etablerad mäklare som vet hur kunderna hittar just din bostad. Du kan läsa om säljprocessen nedan. Innan vi når dit har vi som mäklare ett stort jobb framför oss för att sälja din bostad till bästa pris. Vi delar upp det i fyra delar:

Avtal med mäklare

Avtal med mäklaren – Innan en säljprocess inleds tecknas ett uppdragsavtal med mäklaren. Avtalet reglerar försäljningsuppdraget. Här är det viktigt att du känner förtroende för och trygghet med ansvarig mäklare. Mäklaren kommer vara med dig genom hela affären, varför det är viktigt att allt känns bra. Skulle det mot förmodan kännas fel, är det inga problem att byta mäklare hos Serneholt Estate. Avtalet är med Serneholt Estate, inte med enskild mäklare.

Värdering

Vi tittar givetvis på din bostad för att fastställa ett värde på bostaden. Vi går igenom vad andra bostäder i samma område har sålts för, samt vilket skick bostaden befinner sig i. Detta gör vi tillsammans med dig som säljare.

Förberedelse

Nu börjar vårt arbete på riktigt. För att din bostad skall få rätt köpare till rätt pris gäller det att vara förberedd. Vi använder oss av professionella fotografer för att förmedla rätt känsla av bostaden. ”En bild säger mer än 1000 ord” är inte bara ett bra ordspråk, utan kan vara avgörande vid en bostadsförsäljning. För att ge din bostad bästa förutsättningar fotograferar vi med en s k 3D kamera.

När bilderna är tagna är det dags att börja nyttja samtliga kanaler för att hitta rätt köpare. Din bostad kommer att visas både på sociala medier, nyhetsbrev och bostadsportaler, även ett så kallat öppet hus kan vara ett alternativt tillägg.

Uppföljning

Troligtvis kommer vi att visa din bostad flera gånger för olika intressenter och för att du som säljare skall veta vad eventuella kunder säger om din bostad så är uppföljningen viktig. Du kan, även vara delaktig i hela försäljningen om du vill. När vi har hittat en köpare till din bostad börjar den delen i säljprocessen där vi som mäklare guidar dig igenom en trygg och säker försäljning för såväl dig som din köpare.

    Fler filterVisa BostadFiltrera sökning
  • Nollställ

Vanliga sökningar

Orihuela Costa Villor | Lägenheter Fuengirola Villor | Lägenheter Mijas Villor | Lägenheter Marbella Villor | Lägenheter Nueva Andalucia Villor | Lägenheter Puerto Banus Villor | Lägenheter Estepona Villor | Lägenheter El Paraiso Villor | Lägenheter Manilva Villor | Lägenheter La Duquesa Villor | Lägenheter